HomeLink International
GR | EN


Αρχική ΣελίδαΕγγραφήΚόστη και λειτουργίεςΣυχνές ερωτήσειςΛίστα μελώνΠληροφορίες για την HLΕπικοινωνία

 

 


Κόστη και υπηρεσίες
ενημερωθείτε, αποφασίστε, γνωρίστε άλλες χώρες με χαμηλό κόστος

Πως λειτουργεί η HomeLink

Η HomeLink (HL) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός μελών, κυρίως οικογενειών, που μπορούν να εκμεταλυετούν τα οφέλη που προσφέρει η ανταλλαγή σπιτιών. Έτσι μπορούν να κάνουν διακοπές πρακτικά όλο το χρόνο.

Κάθε χρόνο η HL φροντίζει για την έκδοση ενός "οδηγού ανταλλαγής". Στο βιβλίο αυτά περιέχονται χιλιάδες καταχωρήσεις των μελών για την τρέχουσα χρονική περίοδο. Υπάρχουν κάθε είδους σπίτια, από απλά διαμερίσματα μέχρι επαύλεις. Οι καταχωρήσεις των μελών καταγράφονται στον επόμενο οδηγό μετά από τη διαδικασία εγγραφής. Τα κείμενα στο βιβλίο γράφονται στα αγγλικά για όλα τα κράτη - μέλη της HL.

Αφού τα μέλη αποφασίσουν να αλλάξουν σπίτια μεταξύ τους, αλληλογραφούν (99% μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος) για τις λεπτομέρειες. Άλλωστε, στους οδηγούς ανταλλαγής περιέχονται αναλυτικά τα στάδια της ανταλλαγής. Η HL παρέχει από την πλευρά της κάθε πληροφορία.

Όταν έχουν κλείσει οι ημερομηνίες ανταλλαγής, κανονίζονται τα εισητήρια και από τα δύο μέρη - μέλη και καταγράφει κάθε ένας σε μια λίστα χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία κάποιων οικιακών συσκευών. Αναλυτικές οδηγίες και λίστες ελέγχου (checklists) υπάρχουν στους οδηγούς ανταλλαγής.

Τέλος, κάποιος γνωστός γείτονας ή συγγενής αναλαμβάνει να παραδώσει τα κλειδιά στα μέλη που έρχονται - αν και πολλά μέλη κανονίζουν να συναντηθούν πιο μπροστά για να γνωριστούν.

 

Ασφάλεια

Τα μέλη κρατούν διαρκή επαφή μεταξύ τους όσο κανονίζουν την ανταλλαγή. Έτσι αποκτούν φιλικές σχέσεις. Σαν φιλοξενούμενοι ο ένας στο σπίτι του άλλου και οι δυο πλευρές σε μια ανταλλαγή απολαμβάνουν το αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνη που δημιουργείται από τη διαδικασία.

Η καλλιέργια του ατόμου παίζει σημαντικό ρόλο! Προφανώς τα μέλη της HL σέβονται ο ένας το σπίτι του άλλου, όπως άλλωστε λειτουργεί ο καθένας με το δικό του σπίτι. Κάθε μέρος της HL παίρνει ένα προσωπικό κωδικό για το τρέχον έτος που τον ξεχωρίζει στα άλλα μέλη ως ισότιμο μέλος. Αυτό σημαίνει ότι μόνο μέλη μας μπορούν να προχωρήσουν στην ανταλλαγή.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οποιαδήποτε ασφάλεια που έχει σχέση με το σπίτι κάθε μέλους βαρύνει το ίδιο το άτομο και η HL δεν έχει κανένα λόγο επ' αυτού. Είμαστε υπερήφανοι για το είδος και την ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρουμε.

Όροι αμοιβαίας ανταλλαγής και εμπιστοσύνης

1) Γνωρίζω ότι η HomeLink International ιδρύθηκε πριν από 56 χρόνια στηριζόμενη στις αρχές της εμπιστοσύνης και εντιμότητας χωρίς ποτέ να παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα στις ανταλλαγές των μελών και θα τηρήσω αυτή την καλή παράδοση. Η παραπάνω καταχώριση αντανακλά με ακρίβεια την προσφορά μου να ανταλλάξω σπίτι με άλλα μέλη. Θα τιμήσω όλες τις συμφωνίες ανταλλαγής με άλλα μέλη και θα προσέχω την ιδιοκτησία τους σαν να ήταν δική μου. Η HomeLink μπορεί να αρνηθεί στο μέλλον καταχωρίσεις από μέλη που δεν τηρούν τα παραπάνω.

2) Γνωρίζω ότι η ευθύνη της περιορίζεται στην παροχή πληροφοριών και τις καταχωρίσεις. Η πρωτοβουλία για τις ανταλλαγές και τους κάθε φορά όρους αυτώ επαφίεται εξολοκλήρου στα μέλη που έχουν καταχωριστεί στους καταλόγους.

3) Γνωρίζω ότι η καταχώρισή μου θα δημοσιευτεί σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Καταχώριση στο Internet θα γίνει με προδιαγραφές προστασίας στοιχείων. Οι υπηρεσίες της HL ως προς το Internet περιορίζονται στην πρόσβαση των μελών.

4) Επιτρέπω την καταχώριση στο κατάλογο της και στο Internet των παραπάνω προσωπικών μου δεδομένων για τους σκοπούς της ανταλλαγής καθώς και την τήρησή τους από την HomeLink Greece για τους σκοπούς μελλοντικής μου ενημέρωσης από τον οργανισμό.

5) Αντιλαμβάνομαι ότι ο όρος μέλη της HL αναφέρεται σε όσους επιθυμούν την καταχώρισή τους στα βιβλία της".

 

Διευκρινήσεις

Πρέπει να τονιστεί ότι η HL δεν έχει καμία σχέση με χρονομερίδια ή χρονομερίσματα διακοπών (γνωστά και ως time sharings), αφού δεν απαιτείται η αγορά τίτλου ιδιοκτησίας, ούτε υπάρχει χρονικός περιορισμός χρήσης ανά έτος. Απλά, πηγαίνετε εσείς στο σπίτι ενός μέλους και αυτός ή αυτή ή αυτοί έρχονται στο δικό σας. Η διαδικασία αυτή γίνεται για όσο καιρό εσείς θέλετε, με όποια μέλη θέλετε και για όσες φορές το χρόνο θέλετε.

Σαν παράδειγμα, δείτε το σενάριο που αφορά μια 20ήμερη αποδραση για 4μελή οικογένεια:

Κόστος
(σε ευρώ)
Χωρίς
ανταλλαγή
Με
ανταλλαγή
Αεροπορικά εισητήρια
1.600
1.600
Ξενοδοχείο
8.000
0*
Αυτοκίνητο
1.000
0*
Διατροφή
2.400
1.400*
ΣΥΝΟΛΟ
13.000
3.000

* Το σενάριο βασίζεται σε μέλος της HL, που διαθέτει το αυτοκίνητό του για ανταλλαγή και το κόστος διατροφής υπολογίζεται με το σκεπτικό ότι η 4μελής οικογένεια χρησιμοποιεί την κουζίνα του σπιτιού που φιλοξενείται.

Είναι αλήθεια ότι πολλά μέλη της HL επιλέγουν για ανταλλαγή το εξοχικό τους σπίτι, εκτός από την κυρία κατοικία τους, γιατί συνήθως ο εξοπλισμός του είναι πιο απλός από το κυρίως σπίτι. Επίσης, αν υπάρχουν αντικείμενα αξίας (π.χ. κοσμήματα, χρήματα, αντίκες κ.α.) είναι κοινή πρακτική να μεταφέρονται σε κάποιον συγγενή ή σε κάποιο δωμάτιο (π.χ. αποθήκη, υπόγειο) για ασφάλεια.

Στην περίπτωση που αποφασίσετε να γίνεται μέλος της παγκόσμιας κοινότητας της HL, θα πρέπει να μας στείλετε τα στοιχεία σας μέσω της φόρμας, να καταθέσετε τη συνδρομή σας μέσω τραπέζης και να μας ενημερώσετε για την πληρωμή της συνδρομής ώστε να σας καταχωρήσουμε στη λίστα μελών της HL. Βασικό στοιχείο είναι ότι τα μέλη έχουν την πλήρη ευθύνη των πράξεών τους και όχι η HL, η οποία βοηθάει ως μέσο πραγματοποίησης των ανταλλαγών.

 

Κόστος εγγραφής

H κανονική εγγραφή κοστίζει 100 ευρώ, ισχύει για 12 μήνες και τα στοιχεία που δίνετε κατά τη φάση της εγγραφής μέσω της φόρμας εμφανίζονται στην ιστοσελίδα με τα εγγεγραμμένα μέλη.

 

Υπεύθυνος ελληνικού παραρτήματος

Ο Λευτέρης Δάφνος είναι ο υπεύθυνος του ελληνικού παραρτήματος της HL.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του είναι:

Platinalaan 35,
GRONINGEN 9743 GB
THE NETHERLANDS

Τηλέφωνο γραφείου: +31.50.2804229
Ώρες επικοινωνίας: καθημερινά 19:00 - 23:00
e-mail: lefterisdafnos@gmail.com

Ένα σύντομο βιογραφικό του μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

 

More in Greece...


Δείτε όλους
τους προορισμούς >>


Έγραψαν για την
HomeLink >>


Holiday The Movie

"the Holiday"
Ταινία με θέμα την ανταλλαγή σπιτιών

Δείτε το τρέιλερ
 

 

     
(c) Copyright 2008 - HomeLink Greece Webmaster: Andreas Iatridis Όροι χρήσης | Χάρτης ιστοσελίδας | Επικοινωνία με τον webmaster
ΑυστραλίαΑυστρίαΒέλγιοΒραζιλίαΚαναδάςΚίναΔανίαΑίγυπτοςΕσθονίαΦιλανδίαΓαλλίαΓερμανίαΕλλάδαΙσλανδίαΙνδίαΙρλανδίαΙταλίαΙαπωνίαΟλλανδίαΝέα ΖηλανδίαΝορβηγίαΠορτογαλίαΡωσίαΝότιος ΑφρικήΙσπανίαΣουηδίαΕλβετίαΤουρκίαΗνωμένο ΒασίλειοΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής